Klantenbeoordeling / 5

Zoeken

Je winkelwagen is momenteel leeg.
Subtotaal:

BackCup en KVC Westerlo zorgen samen voor een groene match

Sinds afgelopen zomer is het verbod op wegwerpbekers officieel. Heel wat festivals en gemeenten doen dan ook al een beroep op BackCup als partner voor hun herbruikbare bekers. Maar ook de voetbalclubs moesten op zoek naar groener drinkgerei voor hun dorstige supporters. We kondigen dus met gepaste trots aan dat we vanaf dit seizoen vaste leverancier zijn van KVC Westerlo!

Vlekkeloze service

KVC Westerlo kiest ervoor om lokaal te blijven. En terecht, want het stadion ligt op amper een kwartiertje van ons atelier in Meerhout. Op die manier kunnen we zorgen voor een uiterst flexibele service. Om de twee weken halen we de gebruikte bekers op na een thuismatch, en zetten we meteen een lading propere bekers af. Dat kan in één rit, dus qua milieubewust rijden zit het al snor. De vuile bekers worden vervolgens in onze wasstraat gereinigd en in het magazijn gestockeerd tot de volgende omhaling. Maar de ontzorging gaat veel verder. Onze Milieumakers nemen elke keer de tijd om nauwgezet de tribunes af te speuren naar bekers. Mocht er tenslotte onverwacht nood zijn aan méér bekers, dan zijn we maar een telefoontje ver. Zo spelen we altijd – heel toepasselijk – kort op de bal.

Sensibilisering

Dat de supporters van de Kemphanen helemaal mee zijn in het circulaire verhaal, mag blijken. Met hun mindset zit het alvast goed, want er worden in verhouding tot de massa volk erg weinig bekers op de grond gegooid. De volgende stap is ook de bezoekers ervan overtuigen om respectvol met hun bekers om te gaan. Daarom maakten we onlangs werk van een knappe sensibiliseringscampagne. In een uitgebreide fotoshoot en enkele leuke filmpjes wordt het volledige proces van onze herbruikbare bekers uit de doeken gedaan en zie je de Milieumakers in volle actie. We zijn ervan overtuigd dat wie het verhaal achter de bekers kent, op een andere manier zal omgaan met zijn lege glas.

De aftrap van een milieubewuste voetbalbeleving werd dus alvast door Westerlo gegeven. We hopen uiteraard dat er nog heel wat sportorganisaties zullen volgen!

Ophalen / terugbrengen

Afspraak maken